Margaritamaskin, granita och frysta slush drinkar

Margaritamaskin, granita och frysta slush drinkar

Margaritamaskin, särskrivet margarita maskin, är en maskin som tillverkar och fryser drinken Margarita till dess rätta konsistens, vanligtvis i en slushmaskin. En margarita maskin används främst för tillverkning av frozen margaritas. En god och svalkande drink, som är en av världens mest kända drink, som kan göras i flera olika varianter och med olika recept. Det vanligast förekommande receptet på en margarita är dock ett glas med saltad kant, med en skiva lime på, tillredd på lika delar tequila, likör och juice.

Historien om drinken Margarita

Det förekommer många historier om hur drinken Margarita uppkom. Margareta Soames i Acapulco, Mexico blandade två spritsorter som hon tyckte om väldigt mycket, och tillsatte lite lime, och där kanske vi har födelsen av Margatita?

Recept på Margarita

Vi tycker att det här receptet är ett bra recept på en god Margarita. Med en god blandning av tequila, couintrau, limejuice och iskuber gör du den perfekt komponerade Margaritan med det här receptet. Låt dig väl smakas.

Flera olika varianter av Margarita

Frozen Margaritas kan göras med smak av lime, som är klassikern, jordgubb, mango, blåbär eller varför inte göra en hjortron Margarita? Bara fantasin sätter gränsen på hur du kan komponera din egen Margaritadrink.

Granita

Granita eller Granité är ursprungligen en italiensk isglass eller i det närmaste smaksatt is. Ofta mixar man bär eller frukt, vätska och en smaksättare som man sedan fryser in i små portioner. Man kan också frysa in en större portion som man sedan skedar upp. Man kan experimentera friskt men till exempel kan man använda Champagne, vitt vin, fruktsoda eller grappa som vätska. Som smaksättare kan man exempelvis använda alla upptänkliga örter, chili eller citron (källa Wikipedia).

Kontakta oss

Kontakta oss för mer information om hur du går tillväga för att göra goda Margaritas.

Margarita i margaritamaskin
Margarita i margaritamaskin